Кулінарія та рецепти

Листковий салат Ніжність: ідеальне поєднання крабових палочок, помідорів та сиру для вашого святкового столу

В Україні крабові палички з’явилися порівняно давно, проте вони відразу стали фаворитами серед продуктів, які зазвичай купуються для святкового столу. Очевидно, головну роль тут зіграв той факт, що з їх допомогою можна приготувати безліч різноманітних страв, до того ж досить просто, швидко та оперативно, тому що це навіть не напівфабрикат, а скоєно готовий до вживання (самостійний) продукт харчування.

Як правило, сьогодні крабові палички є одним з головних інгредієнтів різних салатів і інших легких закусок, які використовують в якості дешевого замінника цього крабового м’яса, або як досить доступного джерела рибного білка. А ще, за рахунок своєї високої поживності (і при цьому невеликій калорійності, що теж важливо) крабові палички послужать відмінним перекусом, особливо якщо у вас зовсім немає часу на приготування повноцінного обіду.

Однак сьогодні ми спробуємо приготувати один з найбільш смачних і оригінальних салатів, в якому просто ідеально поєднується морський акцент крабових паличок, пікантність сиру і легкий часниковий аромат!

Щоб приготувати листковий салат “Ніжність” з крабовими паличками і помідорами, вам знадобиться

крабові палички – 200 г;
часник – 2 зуб.;
помідори – 300 г;
сир твердих сортів – 300 г;
майонез/спеції – за смаком;

Як приготувати листковий салат “Ніжність” з крабовими паличками і помідорами

  1. Ретельно промиваємо помідори під проточною водою, після чого насухо протираємо їх паперовим рушником. Потім нарізаємо їх невеликими кубиками або соломкою (це вже кому як зручніше і як більше подобається).
    Перекладаємо подрібнені помідори в зручну глибоку мисочку. При бажанні їх можна трохи присолити і додати чорний мелений перець за смаком.
  2. Таким же чином нарізаємо і попередньо розморожені при кімнатній температурі крабові палички. Відправляємо їх у миску слідом за помідорами (акуратно викладаємо їх зверху, не перемішуючи з помідорами).
  3. Далі приготуємо заправку. Очищаємо часник (при бажанні можна покласти і більше зубчиків або, навпаки, якщо ви не любитель часникового аромату і смаку, можете і зовсім не додавати його), а потім натираємо на дрібній тертці або пропускаємо через часниковий прес. Змішуємо подрібнений часник з майонезом і даємо їм деякий час «обмінятися ароматами». Краще всього, якщо ви приготуєте таку заправку заздалегідь і дасте їй постояти в холодильнику кілька годин. Звичайно, ви можете спростити процес, просто додавши часник безпосередньо в салат. Однак якщо ви все-таки маєте деяким часом і терпінням, не полінуйтеся все ж приготувати заправку. Повірте, майонез настільки вбере в себе запах часничку, що зробить салат чудово смачним і ніжним.
  4. Після цього заправляємо салат майонезом з часником, не перемішуючи з інгредієнтами (тобто, першим шаром у нас залишаються помідори, другим – крабові палички, які ми і змащуємо заправкою).
  5. Натираємо на тертці улюблений сир твердих сортів (бажано на дрібній) і посипаємо їм зверху салат. Звичайно, краще взяти побільше сиру – тоді і салат вийде смачніше! Ось і все, смачний салат “Ніжність” з крабовими паличками повністю готовий для подачі на стіл! Його, до речі, можна ще зверху прикрасити листочками свіжої зелені.

А ще ви можете злегка змінити сам процес його приготування і подачі: так, замість того щоб присипати салат сиром зверху, просто додайте його до решти інгредієнтів, а потім ретельно перемішайте з часниковою заправкою! В даному випадку салат вийде не менш ніжним, смачним і ароматним!