Кулінарія

Я закохалася в цей супчик: так просто і неймовірно смачно. «холодник» по-білоруськи.

Здрастуйте дорогі читачі і передплатники каналу: «»!

Літо. Спека. Хоч і мінлива, але все одно спека! А тому саме час готувати холодні супи. Що окрошку, що холодний борщ я люблю готувати на курячому бульйоні. Так як холодна температура не дає смаку розкриватися так борзо, рецепт з бульйоном дає велику насиченість смаку всього страви. . .

Що стосується конкретно і борщів зелених, то для мене, мабуть, цей холодний суп навіть смачніше, ніж окрошка. Окрошка – це якось більше про. . . популярність? Але холодний борщ – це не тільки смачно, але ще й красиво, яскраво. Плюс неповторний буряковий смак.

Зазвичай я готую борщ у форматі, коли філе – ввечері відварити і залишити остигати в бульйоні, буряк запекти паралельно з чимось іншим в духовці. . . Виходить дуже незаморочливо!

Холодний борщ: відео

Холодний борщ (рецепт з куркою)

Вихід 4 порції.

Інгредієнти

  • 2 буряків
  • 1 куряче філе
  • 2-3 огірка
  • 2 яйця
  • 2 стебла зеленої цибулі
  • 2-3 гілочки кропу
  • 2 ст. л. сметани
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1 ч. л. хрону
  • сіль і перець

Приготування

Вимийте буряк, загорніть її у фольгу і відправляємо в розігріту до 200° духовку. Готуватися вона може протягом різного часу – молода всього хвилин 30-40, стара – довше. Перевіряйте готовність ножем, а після приготування остудіть.

Куряче філе відправляйте в каструлю, додайте за бажанням лавровий лист, посоліть. Влийте 1 л води і варіть протягом 25-30 хвилин з моменту закипання. Так як я готую “між справою”, то бульйон частіше варю ввечері і даю філе охолонути в ньому, і потім сам бульйон прибираю в холодильник.

Також потрібно відварити яйця – можна круто, але мені більше подобається, в мішечок, або трохи менше, ніж круто. Буряк очистіть від шкірки, наріжте коренеплід пластинами товщиною в кілька міліметрів, а потім соломкою.

У огірків відріжте попки, наріжте пластинами і теж нарубайте соломкою. Відварене куряче філе розділити на волокна. У миску до буряках надсилайте нарізані огірки і розділене філе.

Додайте в суміш хрін. Вичавіть сік лимона. Посоліть і поперчіть суміш. Делікатно перемішайте суміш руками. Тепер очистимо відварені яйця і разрежем їх надвоє. Зелень нарубим.

У тарілку викладіть щедру порцію м’ясо-овочевої суміші. Залийте її охолодженим бульйоном. Додайте в тарілку ложку сметани, 2 половинки яйця і нарубану зелень.

Підписуйтесь на канал «», ставте лайки і пишіть у коментарях, як вам сьогоднішнє блюдо? Хотіли б спробувати?

А я з вами прощаюся, всього доброго!