Город та сад

Протестувала три різних редиски. Розповідаю, що сподобалося, а що ні

В цьому році мені на тестування прийшло аж три різних редиски від різних фірм. На сьогоднішній день редис я зібрала, спробувала і вже можу поділитися з вами результатами і розповім, який редис залишиться зі мною, а який я не буду більше вирощувати.

Редис я сію зазвичай на початку травня у теплицю по краю огіркової і перцевої грядки. В цей раз було також, але в травні стояла спекотна погода і я думала, що редис піде в колір, адже він спеку не особливо жалує. Але все обійшлося, редис виріс і в цілому урожай мене порадував.

Головне для редиски – рясний полив і родючий грунт, тому я і вибираю для посіву теплицю. Він там і виростає швидше, і виходить більше. Правда в цьому році до нього добралася хрестоцвіті блішки, але з’їсти не встигла. Тестувала я два сорти і один гібрид.

Редис Мулатка від Седек. Сходив довше інших, але схожість хороша. Колір темно-рожевий, трохи відрізняється від зображення на пакетику, і форма у деяких плодів вийшла злегка витягнута, але я думаю це все від спеки, тягнувся, шукав вологу. З сортами таке трапляється. А поливати іноді не виходило регулярно.

Смак слабо-гострий, трохи солодкуватий, можна хрумкать так або додавати в салати. Цікавий колір, звідси і назва, але смак класичний, чого ще можна очікувати від редиски. Соковитий, хрусткий, без волокон.

Редис Рожева перлина від Сибірського саду. Зійшов трохи раніше Мулатки. Колір у різних коренеплодів дещо відрізняється, як втім і форма, але в цілому близький до оригіналу. Таке теж може бути з-за того, що це сортовий редис.

Більше довгастих плодів, хоча на упаковці намальовані круглі. Смак гострий, трохи менше солодощі. Дуже добре підійде для салатів і окрошки.

Редис Селеста F1 серії Агроуспех від ТПК Рости. Як ви здогадалися – гібрид, тому плоди вирівняні, яскраво-червоні, все за формою і розміром один до одного. Смак класичний, редисковий, як у Мулатки. Зійшов перший, дружно. Поспів теж самий перший, вже через 20 днів спробували перші редисини.

Цей редис у мене вийшло виростити в домашніх умовах взимку під фитосветильником. Дуже швидко росте, і вдома теж встиг за 25 днів. Як це було, можете прочитати в статті, посилання на яку я залишу в кінці.

У всіх тестованих м’якоть плодів біла, соковита, ніжна, хрустка. З трьох редисов мені сподобався найбільше гібрид Селеста. Саме тому, що симпатичніше. А за смаком і гостротою вони всі приблизно однакові. Чесно кажучи, я не зустрічала ще редис, покуштувавши який я б сказала: “Ну ось цей редис відрізняється від інших. ” Скільки не пробувала, весь редис одного смаку або різниця незначна. А відрізняється тільки за розміром, формою і кольором. Тому за цих параметрів я віддаю першість і перемогу Селесте. Та й узимку вона в мене вийшла, а Мулатка і Перлина не зав’язалися.