Кулінарія та рецепти

Готуємо повноцінну піцу всього за 10 хвилин! І замовляти ніде не потрібно – смачно і натурально

Рецепт цієї страви у моєму раціоні прийшов від мами. Одним з яскравих спогадів дитинства була готування цієї піци. Запах цієї страви залучав на кухню всю сім’ю. Головною особливістю його було те, що готувалося воно на сковороді і її готування не займала багато часу.

Буквально за 10 хвилин на нашому столі з’являлося запаморочливе за смаком страва.

Звернемося безпосередньо до приготування.

  • Беремо глибоку ємність, в якій будемо готувати тісто для нашої піци, яка не буде на середньому тесті. Головна вимога до ємності – глибина, щоб менше потім довелося прибирати.
  • Розбиваємо в неї 2 яйця і додаємо 8 столових ложок сметани. Коли піцу готувала мама, то використовувалася сметана під назвою «будь-яка». На смак це не сильно позначається. Зараз, коли я сам, то я використовую сметану середньої жирності.
  • Збивши сметану з яйцями до однорідного стану, ми додаємо в ємність 9 столових ложок пшеничного борошна, дрібку солі і чорного меленого перцю. Перець додасть в піцу легку гостроту. Також необхідно додати половину чайної ложки соди.
  • Збиваємо все до однорідного стану.
  • Відставляємо нашу ємність в сторону, щоб тісто трохи «відпочило», як любила казати мама.

Однак ми не сумуємо, а готуємо начинку, яка може бути самою різною.

  • В моєму рецепті це 1 помідор середніх розмірів, приблизно 100 грам копченої ковбаси і 40 грам зеленої цибулі. Нарізаємо нашу начинку тонкими скибочками. Якщо начинку нарізати тонкими скибочками, то при готуванні піца буде соковитою і ароматною.

 

  • Трохи відволікаємося і поставимо на плиту сковороду. Сковороду беремо будь-яку, але оптимальним є з товстими стінками, що дозволяють сконцентрувати всі тепло і скоротити час готування.
  • Поки вона гріється, 150 грам твердого сиру натирається на тертці.

Зазвичай, як тільки ми закінчили з сиром, то сковорода вже розігріта.

  • Додаю на неї 2 столові ложки рафінованої соняшникової олії. Добиваюся рівномірного розтікання масла в сковороді і виливаю тісто.
  • Піца отримає пікантний смак після того, як 2 ложки гострого томатного соусу будуть нанесені на поверхню тіста. Крапельки соусу, рівномірно нанесені на поверхню тіста при готуванні, зроблять смак незвичайним.
  • На поверхню тіста рівномірним шаром викладаємо начинку.
  • Зверху посипаємо сиром.
  • Наше тісто вже трохи присмажилося, поки ми займалися викладенням начинки.
  • Зменшуємо вогонь під сковородою на мінімум і накриваємо наше блюдо кришкою.
  • Час готування на повільному вогні приблизно складе десь 5-6 хвилин.
  • Для мене ж сигналом про готування страви стає розплавлений сир і запах.

Запах, що викликає у мене теплі спогади про дитинство.