Кулінарія та рецепти

Смачне печиво до чаю. 30 хвилин і печиво на столі

Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати ніжне, розсипчасте і дуже смачне печиво з шматочками шоколаду.

Печиво готується дуже просто і швидко. 30 хвилин і печиво до чаю готово.

При бажанні частину борошна можна замінити на какао, і тоді у вас буде шоколадне печиво.

Якщо ви любите горіхи, то додатково до всіх інгредієнтів можна додати нарубані горіхи або арахіс.

Спосіб приготування

Тісто готується дуже швидко, тому відразу увімкніть духовку нагріватися до 180°С.

1. До розтопленого вершкового масла кімнатної температури, додаємо цукор, ванільний цукор і сіль. Перемішуємо вінчиком.

2. Додаємо яйця, перемішуємо вінчиком до однорідного стану.

3. В два етапи додаємо просіяне пшеничне борошно з розпушувачем для тесту і замішуємо тісто.

Тісто має бути м’яким і не розтікатися. Так як яйця можуть мати різний розмір, то борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше.

4. Додаємо подрібнений шоколад. Перемішуємо.

Ви можете брати будь-який шоколад, який ви любите. Я використовую шоколад з вмістом какао 50-72%.

5. Перекладаємо тісто в кондитерський або харчовий пакет і робимо зріз з куточка шириною приблизно 4 див.

6. Відсаджуємо печиво на деко застелений пергаментним папером на відстані один від одного.

На одному листі я випікаю 12 шт. печива.

7. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 180°С орієнтовно 10-15 хвилин, до красивого рум’яного кольору. Час випічки залежить від розміру печива.

8. Спочатку готове печиво м’яке, але після остигання стане твердим і хрустким.

Готуйте і насолоджуйтеся!

Інгредієнти: з даної кількості інгредієнтів виходить 24 шт. печива діаметром 5-6 див.

  • Яйце – 2 шт (середніх)
  • Вершкове масло – 160 г
  • Цукор – 160 г (8 ст. л. без верху або за смаком)
  • Ванільний цукор – 10 г (2 ч. л. )
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Пшеничне борошно – 260 г (2 склянки об’ємом 200 мл)
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Шоколад – 150 г