Кулінарія та рецепти

Домашнє пісочне печиво. Ніжне і розсипчасте. Простий рецепт на кожен день

Пісочне печиво приготувати вдома зовсім не складно і звичайно його смак не йде ні в яке порівняння з купівельними. Домашнє печиво – це швидкий і бюджетний варіант десерту. Якщо дотримуватися деякі рекомендації, то воно вийде дуже смачним. Хочу поділитися з вами, друзі мої, простим рецептом на кожен день.

Таке пісочне печиво готується в два рахунки, тому його можна готувати з дітьми. Випічка, приготовлена своїми руками, безпечна для дітей, так як не містить незрозумілих інгредієнтів. Прекрасний десерт з доступних інгредієнтів до чаю, кави та інших напоїв.

Для початку готував необхідні інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 240 гр. ;
  • Вершкове масло 150 гр. ;
  • Цукор 100 гр. ;
  • Яйце 1 шт. ;
  • Розпушувач 0,25 ч. л. ;
  • Ванілін 1 гр. ( для ароматизації і смакового різноманітності в тісто також можна додавати: імбир, какао, цедру апельсина або лимона).

Спосіб приготування:

–Яйце з’єдную з цукром і збиваю міксером.

-Додаю борошно, просіяне через сито.

-Далі додаю розпушувач і ванілін. Добре перемішую. Найчастіше розпушувач або сода – це не обов’язковий інгредієнт, але з ним випічка вийде ще більш розсипчастою.

-Вершкове масло нарізаю кубиками і додам в борошняну суміш. Перетераю все руками в дрібну крихту.

-Руками швидко вимішую однорідне еластичне пісочне тісто. Чому швидко? При довгому замішування тісто стає щільним із-за розвитку клейковини в борошні.

Накриваю його харчовою плівкою і прибираю на 15-30 хвилин в холодильник, для того щоб після випічки печиво не було жорстким.

Пісочне тісто не повинно бути тугим!

-Після закінчення часу розкачую пісочне тісто в пласт товщиною близько 1 см. Тісто легко розкочується і не липне до столу. Чарками вирізаю кружечки будь-якого розміру, який мені подобається.

Розкачую ніжне тісто для печива, тане в роті, відразу на пергаменті, а потім обережно переношу пергамент на деко з печивом. Борошном сильно не забиваю, щоб печиво було ніжним.

-Переношу на деко. Випікаю в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Точний час випікання залежить від вашої духової печі.

-Зрозуміло стежу за печивом, щоб не підгоріло знизу. Готове печиво перекладаю в тарілку і подаю до столу.

Приємного апетиту!

Щоб печиво вийшло зверху “мармуровим”, я посипаю при розкочування тісто цукром і пригортаю його туди з допомогою качалки. Це надає печінкою додатковий хрускіт і солодкість. Товщину печива вибирайте самі: тонке буде більш хрустким і підсмажений, товсте більш м’яким.