Два смачних салату з куркою: прості в приготуванні і з гармонійним поєднанням, вони подобаються всім без винятку
Салати з куркою люблять усі без винятку, адже це доступний і дієтичний продукт, тому сьогодні я поділюся з вами своїми улюбленими салатами з куркою, вони мої фаворити!
Салати готуються абсолютно з доступних і простих продуктів, виходять неймовірно смачними і гармонійним в поєднанні інгредієнтів. Перший салат з красивою назвою “Прага”, другий називається “Мушкетерський”, я впевнена якщо ви приготуєте то будете в повному захваті, адже ці салати подобаються всім без винятку!
Ці салати готуються з відварної курки, можна брати будь-яку її частину, яка до вподоби, я волію використовувати відварене куряче філе. Також ці салати я готую і з копченим курячим філе, виходить також неймовірно смачно, обов’язково спробуйте і з відварною та з копченим філе.
Салат “Прага”
Для салату “Прага” я відварюю куряче філе – 200 гр. і нарізаю його кубиками.
Також для салату я варю морква – 1 шт. Нарізаю її дрібними кубиками.
Далі в салат я нарізаю кубиками свіжий огірок – 1 шт. Якщо огірки дрібні візьміть 2 шт.
Потім нарізаю відварене яйце – 3 шт. Але з одного яйця я залишаю жовток, для приготування заправки.
Після беру свіжу зелень: цибуля – пару гілочок і кріп – 1/2 стандартного пучка (5 гр) і дрібно нарізаю їх.
Потім готую заправку для салату, беру:
Жовток варений – 1 шт.
Гірчиця зернова – 1 ч. л.
Оливкова олія – 3 ст. л. (можна замінити на будь-яке рослинне)
Заправку ретельно перемішую і додаю в салатник до решти інгредієнтів. Заправка виходить дуже ароматна і смачна і відмінно підходить до цього салату.
Цей салат я ніколи не солю заздалегідь і вам не раджу, краще посолити перед подачею, так салат довго буде залишатися свіжим і “не пустить сік”. За бажанням в салат можна додати мелений чорний перець. Спробуйте приготувати салат “Прага” він вам обов’язково сподобається.
Салат “Мушкетерський”
Для салату “Мушкетерський” я варю дві середні картоплі в мундирі, чищу їх і нарізаю невеликими кубиками.
Потім беру копчене куряче м’ясо 300 гр. або звичайне варене, також нарізаю кубиками.
Після я беру 1-2 варених яйця і теж дрібно їх кришу.
Далі в салат я нарізаю 2 помідора (200 гр. ).
Потім для салату “Мушкетерський” я готую заправку.
Для цього дрібно нарізаю зелений лук 10 гр. – це приблизно половина стандартного пучка і кріп 10 гр. (1 пучок).
Кріп можна замінити на вашу улюблену зелень, наприклад петрушку або кинзу. Варіант з кінзою виходить дуже цікавий, раджу також спробувати приготувати.
Для заправки я використовую майонез 100 гр. , але можна використовувати і сметану (йогурт) якщо хочете, більш легкий і здоровий варіант, тут вже на любителя, виходить смачно і з майонезом і зі сметаною.
У майонез додаю нарізану зелень і ретельно перемішую.
Додаю заправку в салат, солю і перчу чорним перцем за смаком.
Салату обов’язково даю настоятися, так як куряча грудка картопля трохи сухуваті, але сік помідорів і заправка вбираються в них і салат виходить просто відмінним, соковитим, смачним, яскравим.