Кулінарія та рецепти

Два смачних салату з куркою: прості в приготуванні і з гармонійним поєднанням, вони подобаються всім без винятку

Салати з куркою люблять усі без винятку, адже це доступний і дієтичний продукт, тому сьогодні я поділюся з вами своїми улюбленими салатами з куркою, вони мої фаворити!

Салати готуються абсолютно з доступних і простих продуктів, виходять неймовірно смачними і гармонійним в поєднанні інгредієнтів. Перший салат з красивою назвою “Прага”, другий називається “Мушкетерський”, я впевнена якщо ви приготуєте то будете в повному захваті, адже ці салати подобаються всім без винятку!

Ці салати готуються з відварної курки, можна брати будь-яку її частину, яка до вподоби, я волію використовувати відварене куряче філе. Також ці салати я готую і з копченим курячим філе, виходить також неймовірно смачно, обов’язково спробуйте і з відварною та з копченим філе.

Салат “Прага”

Для салату “Прага” я відварюю куряче філе – 200 гр. і нарізаю його кубиками.

Також для салату я варю морква – 1 шт. Нарізаю її дрібними кубиками.

Далі в салат я нарізаю кубиками свіжий огірок – 1 шт. Якщо огірки дрібні візьміть 2 шт.

Потім нарізаю відварене яйце – 3 шт. Але з одного яйця я залишаю жовток, для приготування заправки.

Після беру свіжу зелень: цибуля – пару гілочок і кріп – 1/2 стандартного пучка (5 гр) і дрібно нарізаю їх.

Потім готую заправку для салату, беру:

Жовток варений – 1 шт.

Гірчиця зернова – 1 ч. л.

Оливкова олія – 3 ст. л. (можна замінити на будь-яке рослинне)

Заправку ретельно перемішую і додаю в салатник до решти інгредієнтів. Заправка виходить дуже ароматна і смачна і відмінно підходить до цього салату.

Цей салат я ніколи не солю заздалегідь і вам не раджу, краще посолити перед подачею, так салат довго буде залишатися свіжим і “не пустить сік”. За бажанням в салат можна додати мелений чорний перець. Спробуйте приготувати салат “Прага” він вам обов’язково сподобається.

Салат “Мушкетерський”

Для салату “Мушкетерський” я варю дві середні картоплі в мундирі, чищу їх і нарізаю невеликими кубиками.

Потім беру копчене куряче м’ясо 300 гр. або звичайне варене, також нарізаю кубиками.

Після я беру 1-2 варених яйця і теж дрібно їх кришу.

Далі в салат я нарізаю 2 помідора (200 гр. ).

Потім для салату “Мушкетерський” я готую заправку.

Для цього дрібно нарізаю зелений лук 10 гр. – це приблизно половина стандартного пучка і кріп 10 гр. (1 пучок).

Кріп можна замінити на вашу улюблену зелень, наприклад петрушку або кинзу. Варіант з кінзою виходить дуже цікавий, раджу також спробувати приготувати.

Для заправки я використовую майонез 100 гр. , але можна використовувати і сметану (йогурт) якщо хочете, більш легкий і здоровий варіант, тут вже на любителя, виходить смачно і з майонезом і зі сметаною.

У майонез додаю нарізану зелень і ретельно перемішую.

Додаю заправку в салат, солю і перчу чорним перцем за смаком.

Салату обов’язково даю настоятися, так як куряча грудка картопля трохи сухуваті, але сік помідорів і заправка вбираються в них і салат виходить просто відмінним, соковитим, смачним, яскравим.