Домашнє пісочне печиво. Ніжне і розсипчасте. Простий рецепт на кожен день
Пісочне печиво приготувати вдома зовсім не складно і звичайно його смак не йде ні в яке порівняння з купівельними. Домашнє печиво – це швидкий і бюджетний варіант десерту. Якщо дотримуватися деякі рекомендації, то воно вийде дуже смачним. Хочу поділитися з вами, друзі мої, простим рецептом на кожен день.
Таке пісочне печиво готується в два рахунки, тому його можна готувати з дітьми. Випічка, приготовлена своїми руками, безпечна для дітей, так як не містить незрозумілих інгредієнтів. Прекрасний десерт з доступних інгредієнтів до чаю, кави та інших напоїв.
Для початку готував необхідні інгредієнти:
- Пшеничне борошно 240 гр. ;
- Вершкове масло 150 гр. ;
- Цукор 100 гр. ;
- Яйце 1 шт. ;
- Розпушувач 0,25 ч. л. ;
- Ванілін 1 гр. ( для ароматизації і смакового різноманітності в тісто також можна додавати: імбир, какао, цедру апельсина або лимона).
Спосіб приготування:
–Яйце з’єдную з цукром і збиваю міксером.
-Додаю борошно, просіяне через сито.
-Далі додаю розпушувач і ванілін. Добре перемішую. Найчастіше розпушувач або сода – це не обов’язковий інгредієнт, але з ним випічка вийде ще більш розсипчастою.
-Вершкове масло нарізаю кубиками і додам в борошняну суміш. Перетераю все руками в дрібну крихту.
-Руками швидко вимішую однорідне еластичне пісочне тісто. Чому швидко? При довгому замішування тісто стає щільним із-за розвитку клейковини в борошні.
Накриваю його харчовою плівкою і прибираю на 15-30 хвилин в холодильник, для того щоб після випічки печиво не було жорстким.
Пісочне тісто не повинно бути тугим!
-Після закінчення часу розкачую пісочне тісто в пласт товщиною близько 1 см. Тісто легко розкочується і не липне до столу. Чарками вирізаю кружечки будь-якого розміру, який мені подобається.
Розкачую ніжне тісто для печива, тане в роті, відразу на пергаменті, а потім обережно переношу пергамент на деко з печивом. Борошном сильно не забиваю, щоб печиво було ніжним.
-Переношу на деко. Випікаю в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Точний час випікання залежить від вашої духової печі.
-Зрозуміло стежу за печивом, щоб не підгоріло знизу. Готове печиво перекладаю в тарілку і подаю до столу.
Приємного апетиту!
Щоб печиво вийшло зверху “мармуровим”, я посипаю при розкочування тісто цукром і пригортаю його туди з допомогою качалки. Це надає печінкою додатковий хрускіт і солодкість. Товщину печива вибирайте самі: тонке буде більш хрустким і підсмажений, товсте більш м’яким.